CONTACT

Bel direct

0880-513223

of mail ons

Waarom TechniTrace?

CONTACT

ADRES

Techni Trace BV Pieter Zeemanstraat 1 6603 AV Wijchen T: +31 (0)880-513223 E: info@technitrace.nl

BEDRIJFSINFORMATIE

KvK nummer: 51124262 IBAN nummer: NL30ABNA0497592851 Bank: 49.75.92.851

Algemene Voorwaarden

Privacyverklaring

CONTACTFORMULIER

VEELGESTELDE VRAGEN

Een netwerk is een systeem dat informatieoverdracht mogelijk maakt. Een mobiel netwerk is een systeem dat radiogolven gebruikt om de verschillende netwerkelementen met elkaar te verbinden. De bekende G-aanduiding om mobiele netwerken te beschrijven verwijst naar de generatie van technologie waarop het netwerk is gebouwd. Het 2G-netwerk is dus de tweede generatie mobiel netwerk, het 4G-netwerk is de vierde generatie mobiel netwerk.

Simpel gezegd, het 2G-netwerk is veel langzamer dan het 4G – of 5G-netwerk. Hierdoor is de behoefte voor het 2G netwerk sterk aan het afnemen en is het niet meer rendabel voor de GSM providers om het 2G-netwerk draaiende te houden. De vrijgekomen frequenties van het 2G-netwerk kunnen op hun beurt weer ingezet worden op nieuwe netwerken waardoor deze nog sneller worden.

Alle Nederlandse mobiel netwerk providers stoppen met het aanbieden van het 2G-netwerk. Odido, voorheen T-Mobile, is al gestopt met het 2G-netwerk. KPN en Vodafone hebben aangegeven eind 2025 de ondersteuning van het 2G-netwerk te beëindigen.

Het 2G-netwerk blijft naar verwachting grotendeels intact tot eind 2025. In principe hoeft u nog niet over te gaan op producten die werken op het 4G-netwerk. Dit wordt wel aangeraden omdat u anders mogelijk tegen die tijd in de knel komt. Des te meer mensen wachten, hoe meer er in een steeds korter wordende periode moeten worden geholpen bij hun transitie.

De Track en Trace Unit (TTU) of units die u direct of indirect bij ons hebt afgenomen zal binnenkort niet meer werken zoals gewenst. Dit komt doordat deze units tot dusver altijd hun data over 2G hebben verzonden. Nu het 2G-netwerk wordt stopgezet kan dit niet meer. Hierdoor hebben onze nieuwe units de mogelijkheid om hun data over 4G te verzenden. Daarmee bent u ook na 2025 verzekerd van een TTU die werkt zoals het hoort.

Wij raden u sowieso aan zo snel mogelijk contact op te nemen met uw desbetreffende dealer. Zij kunnen u meer vertellen over de aankomende 2G naar 4G transitie. Hierbij kunnen zij u onder andere informatie geven over wat deze transitie voor gevolgen voor u kan hebben.